Jambalaya


  40 min.         6 porcijas           vienkārša


  • 2 ēdamkarotes nefasēta Gallina Blanca Vistas buljona
  • 2 vistas filejas
  • 250 g cīsiņu
  • 1 sīpols
  • 1 zaļais pipars
  • 1 selerijas kāts
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 glāzes rīsu
  • 3 lauru lapas
  • 0,25 tējkarote kaijenas piparu
  • 1 tējkarote asās mērces
  • 2 ēdamkarote augu eļļas
  • sāls, melnie pipari – pēc garšas

 

 

 
Nomizot sīpolu un ķiplokus. Sīpolu sagriezt pusgredzenos, ķiploku – sasmalcināt. Piparu un seleriju nomazgāt. Piparam izņemt serdi, sagriezt nelielos gabaliņos, seleriju – nelielos salmiņos.
     
 
Vistas krūtiņu un cīsiņus sagriezt nelielos gabaliņos un apcept uzkarsētā augu eļļā lielā pannā, 5 min. Pievienot sīpolus, ķiplokus, piparus un seleriju. Piebērt kaijenas piparus, melnos piparus un sāli, samaisīt un gatavot 5 min.
     
 
Piebērt rīsus, apcept 2 min. Pieliet 1 l ūdens. Pielikt lauru lapas. Uzvārīt. Samazināt liesmu, pievienot 2 ēdamkarotes nefasēta Gallina Blanca Vistas buljona, uzlikt vāku un gatavot 20 min.
     
 
Pievienot aso mērci un pasniegt galdā.
     
 

Šis ir tā saucamās kadžuniešu virtuves ēdiens, kas radās Jaunorleānā vairāk nekā pirms gadsimta. Tajā organiski tiek apvienotas vietējās indiāņu, afrikāņu vergu un franču pārceļotāju virtuves sastāvdaļas un gatavošanas paņēmieni.