Jambalaya
40 min. 6 porcijas vienkārša
 
- 2 ēdamkarotes nefasēta Gallina Blanca Vistas buljona
- 2 vistas filejas
- 250 g cīsiņu
- 1 sīpols
- 1 zaļais pipars
- 1 selerijas kāts
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 glāzes rīsu
- 3 lauru lapas
- 0,25 tējkarote kaijenas piparu
- 1 tējkarote asās mērces
- 2 ēdamkarote augu eļļas
- sāls, melnie pipari – pēc garšas
|
 |
|
Nomizot sīpolu un ķiplokus. Sīpolu sagriezt pusgredzenos, ķiploku – sasmalcināt. Piparu un seleriju nomazgāt. Piparam izņemt serdi, sagriezt nelielos gabaliņos, seleriju – nelielos salmiņos. |
|
|
|
 |
|
Vistas krūtiņu un cīsiņus sagriezt nelielos gabaliņos un apcept uzkarsētā augu eļļā lielā pannā, 5 min. Pievienot sīpolus, ķiplokus, piparus un seleriju. Piebērt kaijenas piparus, melnos piparus un sāli, samaisīt un gatavot 5 min. |
|
|
|
 |
|
Piebērt rīsus, apcept 2 min. Pieliet 1 l ūdens. Pielikt lauru lapas. Uzvārīt. Samazināt liesmu, pievienot 2 ēdamkarotes nefasēta Gallina Blanca Vistas buljona, uzlikt vāku un gatavot 20 min. |
|
|
|
 |
|
Pievienot aso mērci un pasniegt galdā. |
|
|
|
 |
|
Šis ir tā saucamās kadžuniešu virtuves ēdiens, kas radās Jaunorleānā vairāk nekā pirms gadsimta. Tajā organiski tiek apvienotas vietējās indiāņu, afrikāņu vergu un franču pārceļotāju virtuves sastāvdaļas un gatavošanas paņēmieni.
|
|