Cūkgaļa kipriešu gaumē


  1 stunda 10 min.          6 porcijas           vienkārša


  • 0,5 kubiks Gallina Blanсa Vistas buljona
  • 1 ēdamkarote piedevas šašlikam
  • 800 g cūkgaļas šķiņķa
  • 1 liels sīpols
  • 3 zariņi kinzas
  • 1 glāze sausā sarkanvīna
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas

 

 
Cūkgaļu nomazgāt, nosusināt un sagriezt aptuveni 2 cm lielos kubiciņos. Ielikt bļodiņā. Sajaukt miltus ar Piedevu šašlikam, pievienot maisījumu gaļai un rūpīgi samaisīt. Gaļu cept porcijās, uz lielas liesmas, katru aptuveni 2 min. Uzlikt uz šķīvja.
     
 
Notīrīt sīpolu un sagriezt plānos pusgredzenos. Apcept pannā, kurā tika cepta gaļa, aptuveni 5 min. Ielikt gaļu atpakaļ pannā, ieliet vīnu un gatavot, kamēr vīns pilnīgi neiztvaiko.
     
 

Pagatavot 1 glāzi buljona no Gallina Blanсa Vistas buljona kubika pusītes, ieliet pannā, uzvārīt. Samazināt liesmu un sautēt, pārsedzot pannu ar vāku, aptuveni 40 min. Pirms pasniegšanas uzbērt kinzas lapiņas.