Vēsture

Kompānijas Gallina Blanca

Kompānijas Gallina Blanca, kā ātrās pagatavošanas produktu tirgus līderes, vēsture sākās 1936. gadā Spānijā, kad kompānijas dibinātājs Luiss Karula Kanals nolēma koncentrēt savu uzņēmējdarbību pārtikas produktu sektorā.

Mājas apstākļos, ar parastas, ar roku darbināmas, ierīces palīdzību, kas mūsdienās varētu pat likties dīvaina, kas tajā brīdī bija jauns sasniegums pārtikas produktu ražošanā, Luiss Karula Kanals kopā ar savu sievu uzsāka savu «burvju» Gallina d’Or (Zelta vista) zīmola buljona kubiciņu ražošanu. Šie kubiciņi vienkāršoja darbus virtuvē un padarīja ēdienus daudz barojošākus. 1939. Gadā Barselonā tika atvērta pirmā Gallina Blanca fabrika. Šinī brīdī sākās kompānijas lieliskais augšupceļš uz līdera pozīcijām pasaulē.

Gallina Blanca istorija

1937.

Gada maijā Lūiss Karuļja Kanals (Lluis Carulla Canals), pilns jaunības entuziasma, nolēma pārtraukt juridisko karjeru un izveidot kompāniju; tās nosaukums bija “Gallina de Oro”(“Zelta vista”), kas drīz tika mainīts uz GALLINA BLANCA S.A. (“Baltā vista”). Gallina Blanca dzima vislabāko kataloniešu tradīciju garā; katalonieši vienmēr ir bijuši prasmīgi ēdienu pagatavošanā, bet šis bija mēģinājums uzlabot produktu kvalitāti un atvieglot darbu virtuvē.

1938 – 1946.

“Mainies vai beidz pastāvēt”. Kompānijas darbības filozofija – produkcijai jābūt ik uz soļa katrā virtuvē un vienmēr pie rokas. Kamēr kompānijas darbības galvenais ienākumu avots bija buljona kubiciņi, Gallina Blanca ieviesa Spānijas tirgū pilnu papildus produktu klāstu: ātri pagatavojamās kūkas, bezalkoholiskos dzērienus, gāzētos dzērienus. Tāpat arī sausās mērces, kuras bija piemērotas dažādiem ēdienu veidiem, it īpaši gaļas ēdieniem.

Kompānijas darbības dažādošanas filozofija tika piemērota arī bērnu pārtikā – „Maizcream” ieviešana, par lakricas konfektēm, „saldās gumijas” saldumiem un ripiņām – un pavisam drīz pēc tam arī košļājamām gumijām.

1950.

Jaunais AVECREAM trīs variācijās (cāļu, vistas un vistas krūtiņas buljons) parādījās 1950.gadā. Drīz vien kļuva nepieciešams tos ražot lielos daudzumos.

1955.

Sanhuānas Despi (San Joan Despi) apgabalā, kas ir Barselonas nomale, tika uzcelta ultramoderna fabrika, kurā tika ražoti buljoni un zupas. Jauno telpu kopējā platība bija 150 000 m2. Blakus jaunajām telpām tika uzcelta mājputnu audzētava ar plašu inkubatoru telpu un putnu sprostiem.

1947 – 1956.

Tika paplašināts produkcijas klāsts – tika uzsākta lietošanai ātri pagatavojamo zupu ražošana.

1957.

Tudelā (Navarre) tika uzcelta sauso dārzeņu ražotne. Tā tika aprīkota ar visjaunākajām tehnoloģijām. Tudelas ražotne darbojās līdz 1969.gadam, jo pēc tam kompānijas vajadzības pilnībā nodrošināja citi sauso dārzeņu piegādātāji.

1962.

Gadā saņēma starptautisku atzinību par Gallina Blanca produktu kvalitāti, tā bija vienīgā kompānija zupu un buljonu ražošanā, kas saņēma “Prix d’Honneur” balvu izstādē Briselē.

1964.

Tika izveidota Gallina Blanca S.A. un Borden Inc. (ASV) asociācija. Gallina Blanca ieguva iespēju iekļūt jaunos tirgos.

1978.

Sākās starptautiska mēroga darbība: kompānijas produkti sasniedza Rietumāfriku, Tuvos Austrumus, Japānu, Dienvidāfriku.

1980.

Tika uzcelta pirmā ražotne Āfrikā.

1985.

Tirgū tika ieviestas “Sopinstant” ražošanas līnijas, – ātri pagatavojamās zupas atsevišķās paciņās. Katram ir iespēja baudīt savus iecienītākos zupas veidus.

1995.

Gallina Blanca sāka savu darbību bijušajās PSRS valstīs (arī Baltijas valstīs).

1998.

Tika pieņemts lēmums stiprināt pozīcijas Krievijā: tika atvērta ražotne Gallina Blanca produktiem.

2000.

Kompānija paplašināja savu darbību uz “blakus esošajām” produktu kategorijām: pārņēma miltu izstrādājumu (makaronu, spageti, svaigo makaronu u.t.t.) ražotāju “El Pavo”. Spānijas tirgū tika ieviests šķidrais buljons īpašā iepakojumā.

2002.

Kompānija uzsāka atvēsinātu/ saldētu produktu ražošanu.

2005.

Spānijas tirgū ieviests jauns buljona veids – jau gatavs lietošanai atsevišķās plastikāta glāzītēs.

2007.

Gallina Blanca SA apvienojās ar Star SpA, Itālija. Jaunais uzņēmums tika nosaukts Gallina Blanca Star.

2013.

Sāka ražošanu jaunās ātrās uzkodas YATEKOMO.

2015.

Tika nolemts mainīt ne tikai nosaukums, bet arī visu uzņēmuma korporatīvo identitāti. Jaunais nosaukums – GBfoods.

Gallina Blanca buljonu kubiņi

ir labi piemēroti ne tikai kā piedeva zupām, bet arī mērcēm, gaļas, dārzeņu ēdieniem, arī rīsiem un makaroniem.

Tack!

Vi har mottagit ditt bidrag. Lycka till!

Tack!

Tack för att du kontaktar oss. Ditt meddelande hart nått vår konsumenttjänst. Bearbetning kan ta några dagar. Tack för ditt tålamod.