Gaļas kotletes ar sēņu mērci
40 min. 2-3 porcijas vidējā
 
-
-
500 g maltas cūkgaļas
-
3 ķiploku daiviņas
-
4 ēdamkarotes sausiņu
-
2 olas
-
150 g siera
-
Pētersīļi
-
Sāls, pipari, eļļa
|
 |
|
Samaltajai cūkgaļai pievienot sasmalcinātu ķiploku, sausiņus, olas, smalki sagrieztus pētersīļus, piebērt sāli un piparus. Sieru sagriezt kubiņos. No maltās gaļas masas veidot nelielas kotletes, to vidū ielikt gabaliņu siera. |
|
|
|
 |
|
Kotletes cept eļļā. |
|
|
|
 |
|
Mērce: Pannā izkausēt sviestu. Sēnes sagriezt gabaliņos un apcept sviestā apmēram 5 minūtes. Sēnēm pieliet „Gallina Blanca“ sēņu biezzupu (1/2 zupas paciņas satura iebērt 150 g ūdens un vārīt 10 minūtes). Pieliet tomātu sulu un vīnu. Visu samaisīt, vārīt apmēram 15 minūtes. |
|
|
|
 |
|
Ar pagatavoto mērci pārliet kotletes. |
|