Lasis


  60 min.           1 porcija           vidējā


prod-stock-ribs-big.png

  • 35 g Brokoļi;
  • 35 g Burkāni;
  • 35 g Cukini;
  • 35 g Kartupeļi;
  • 35 g Selerijas sakne;
  • 20 g Sviests;
  • Gatavais dārzeņu buljons.

 

 

 
Dārzeņus, pēc nepieciešamības, tīra un sagriež nelielos, vienāda izmēra gabaliņos. Pēc kārtas vāra dārzeņus buljonā, līdz tie gandrīz mīksti un pārliek uz pannas. Pievieno sviestu un strauji apcep apmēram 1-2 minūtes.


  • 150 g Laša fileja;
  • pēc garšas Sāls;
  • pēc garšas Pipari;
  • 10 g Milti;
  • 35 ml Eļļa cepšanai.

 

 

 
Lasi sagriež nelielos kubos, sāla un piparo. Laša ādu viegli apkaisa ar miltiem un sagatavotos laša filejas gabalus cep iepriekš uzkarsētā pannā ar eļļu. Cepšanu sāk, liekot laša gabalus ar ādu uz leju, cep no visām pusēm apmēram 30 sekundes.


  • 50 ml Saldais krējums;
  • 2 ēdamkarotes Gatavais dārzeņu buljons;
  • 5 g Pētersīļi;
  • 5 g Dilles.

 

 

 
Uz mazas uguns katlā liek vārīties saldo krējumu, pievieno apmēram 2 ēdamkarotes gatavā dārzeņu buljona un turpina vārīt līdz saldais krējums sāk biezēt. Mērcei pievieno kapātus zaļumus un ar blenderi samaļ lai masa būtu viendabīgāka. Pēc vajadzības izkāš caur sietu.

Uz šķīvja kārto dārzeņus, laša filejas gabaliņus, pasniedz
pārlejot ar mērci.