Liellopu gaļas sautējums


  2 valandos.           4 porcijas           Sudėtingas


prod-stock-ribs-big.png

  • 500 g Liellopa lāpstiņa;
  • 10 g Milti;
  • 70 g Sīpoli;
  • 15 g Ķiploki;
  • 150 g Kartupeļi;
  • 100 g Burkāni;
  • 100 g Seleriju kāti;
  • 100 g Pasternaks;
  • 350 ml Tumšais alus;
  • Liellopu buljona kubiņš GALINA BLANCA;
  • 500 ml Ūdens;
  • 30 g Tomātu pasta;
  • 50 ml Olīveļļa;
  • 1 g Timiāns kaltēts;
  • 1 g Rozmarīns kaltēts;
  • 1 gab. Lauru lapa;
  • pēc garšas Sāls;
  • pēc garšas Pipari.

 

 

 
Gaļu griež apmēram 2 cm lielos gabaliņos. Smalki sakapā ķiplokus. Visus pārējos dārzeņus griež 1 – 1.5 cm lielos gabaliņos.
     
 
Izmanto katliņu ar biezu apakšu, kas piemērots cepšanai. Katlā lej olīveļļu un uzkarsē to. Liellopa gaļu viegli apkaisa ar miltiem un cepam zeltaini brūnu. Apcepto gaļu pārliek uz šķīvja un atliekam malā.
     
 
Tajā pašā katliņā apcep sīpolus līdz tie kļūst zeltaini, tad pievieno pārējos dārzeņus un maisot turpina cept līdz dārzeņi viegli apcepti, ja nepieciešams, pievieno vēl olīveļļu. Dārzeņiem pievieno tomātu pastu un maisot turpina cept dārzeņus vēl aptuveni 2 minūtes. Dārzeņiem pievieno apcepto gaļu, tumšo alu, ūdeni, garšaugus un liellopu buljona kubiņu GALINA BLANCA. Visu sautē zem vāka uz lēnas uguns 2 stundas.
     
 
Pasniedz ar viegli grauzdētu maizi.