Risotto ar dārzeņiem
20-40 min. 4 porcijas vidējā

 
 |
|
Pannā ar sviestu un eļļu apcep sagrieztus dārzeņus (burkānu, cukīni, zirņus), pievieno piparus un 1 tējkaroti karija pulveri. Ielej pusi no vīna un sautē uz lēnas uguns, līdz dārzeņi ir mīksti (ja nepieciešams, pievieno mazliet šķidrā buljona). Noņem pannu no plīts.
|
|
|
|
 |
|
Nepiedegošā katlā pievieno sviestu un apcep sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu. Ieliek rīsus, pievieno drupinātu buljona kubiņu, kariju un ielej atlikušo vīnu. Ļauj tam iztvaikot.
|
|
|
|
 |
|
Nepārtraukti maisot, pakāpeniski pārlej ar Gallina Blanca šķidro buljonu un sautē, līdz rīsi ir pa pusei izvārījušies. Pievieno apceptos dārzeņus un beidz sautēt. |
|
|
|
 |
|
Pievieno rīvētu sieru un pasniedz nekavējoties.
|
|