Risotto ar dārzeņiem


  20-40 min.         4 porcijas         vidējā


 

 

 

Pannā ar sviestu un eļļu apcep sagrieztus dārzeņus (burkānu, cukīni, zirņus), pievieno piparus un 1 tējkaroti karija pulveri. Ielej pusi no vīna un sautē uz lēnas uguns, līdz dārzeņi ir mīksti (ja nepieciešams, pievieno mazliet šķidrā buljona). Noņem pannu no plīts.

     
 

Nepiedegošā katlā pievieno sviestu un apcep sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu. Ieliek rīsus, pievieno drupinātu buljona kubiņu, kariju un ielej atlikušo vīnu. Ļauj tam iztvaikot.

     
 
Nepārtraukti maisot, pakāpeniski pārlej ar Gallina Blanca šķidro buljonu un sautē, līdz rīsi ir pa pusei izvārījušies. Pievieno apceptos dārzeņus un beidz sautēt.
     
 

Pievieno rīvētu sieru un pasniedz nekavējoties.