Teļa gaļa medus mērcē
40 min. 2-3 porcijas vidējā
 
-
1 kg teļa gaļas
-
2 sīpoli
-
2 burkāni
-
1 ķiploka daiviņa
-
1 ēdamkarote medus
-
1 glāze ūdens
-
½ citrona sula
-
250ml sausā baltvīna
-
-
Sviests
|
 |
|
Gabaliņos sagrieztu teļa gaļa apcep sviestā. |
|
|
|
 |
|
Pievieno nomizotus un sagrieztus burkānus, sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, pievieno buljona kubiņu, vīnu un glāzi ūdens. |
|
|
|
 |
|
Uzliek vāku un vienu stundu sutina uz lēnas uguns, tad pievieno citrona sulā izkausētu medu un ļauj vēl pasautēties. |
|
|
|
 |
|
No liekā šķidruma pagatavo mērci. To var sabiezināt, pievienojot miltus un sviestu. Servē kā mērci pie karstās teļa gaļas. |
|