Teļa gaļa medus mērcē


  40 min.           2-3 porcijas           vidējā


prod-stock-ribs-big.png

  • 1 kg teļa gaļas
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 glāze ūdens
  • ½ citrona sula
  • 250ml sausā baltvīna
  • Sviests

 

 

 
Gabaliņos sagrieztu teļa gaļa apcep sviestā.
     
 
Pievieno nomizotus un sagrieztus burkānus, sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, pievieno buljona kubiņu, vīnu un glāzi ūdens.
     
 
Uzliek vāku un vienu stundu sutina uz lēnas uguns, tad pievieno citrona sulā izkausētu medu un ļauj vēl pasautēties.
     
 
No liekā šķidruma pagatavo mērci. To var sabiezināt, pievienojot miltus un sviestu. Servē kā mērci pie karstās teļa gaļas.