Vistas galerts ar dārzeņiem
40 min. 6-8 porcijas vidējā


 |
|
Vistu krūtiņas nomazgāt, ielikt katliņā, kurā ieliets 1 l ūdens un uzvārīt. Noņem putas, samazināt liesmu līdz vidējai un vārīt 15 min. Krūtiņas izņemt. Novārījumam pievienot Gallina Blanca "Vistas buljona ar dillēm un pētersīļiem" kubiciņu, pavārīt vēl 5 min. un noņemt no plīts. Ļaut krūtiņām atdzist. Pēc tam tās sagriezt nelielos gabaliņos. Ieliet bļodiņā mazliet buljona un iebērt tajā želatīnu, lai tas uzbriestu. |
|
|
|
 |
|
Burkānus notīrīt un sagriezt ripiņās. Ziedkāpostus nomazgāt un sadalīt nelielos gabaliņos. Ielikt dārzeņus vārošā, mazliet sālītā ūdenī un vārīt, kamēr gatavi, 7 min. Izkāst caurdurī un ļaut atdzist. Baziliku nomazgāt, nosusināt un atdalīt lapiņas. Mazās lapiņas atstāt tādas, kādas tās ir, lielākās sagriezt. |
|
|
|
 |
|
Iebērt bļodiņā sasmalcinātos zaļumus, muskatriekstu un uzbriedušo želatīnu. Ieliet 2 glāzes buljona un rūpīgi samaisīt. Ieliet mazliet iegūtā maisījuma taisnstūrveida vai apaļā traukā, kam ir zemas malas, un ievietot ledusskapī uz 15 min. |
|
|
|
 |
|
Izņemt no trauka vistas gabaliņus un dārzeņus, apkaisīt ar rīvētu citrona miziņu, ielikt ledusskapī, kamēr galerts pilnībā sarec.
|
|