Franču sīpolu zupa
30 min. 2-3 porcijas vidējā
 
-
1 kg sīpolu
-
80 g sviesta
-
-
100 g sarīvēta siera
-
1,5 l ūdens
-
1 glāze sausā sarkanvīna
-
Glāze eļļas
-
Grauzdēta maize
|
 |
|
Sagrieztus sīpolus pasautēt sviestā un eļļā (pannai uzlikt vāku). Kad sīpoli ir mīksti, pieliet vīnu un pasutināt vēl 2–3 minūtes. |
|
|
|
 |
|
Pēc tam pielikt abus „Gallina Blanca“ buljona kubiņus, pieliet ūdeni un pavārīt 10 minūtes. |
|
|
|
 |
|
Māla bļodā ielikt grauzdēto maizi, uzbērt rīvētu sieru, uzmanīgi ieliet bļodā zupu un paturēt cepeškrāsnī, līdz siers izsilst. |
|