Franču sīpolu zupa


  30 min.           2-3 porcijas           vidējā


prod-stock-ribs-big.png

  • 1 kg sīpolu
  • 80 g sviesta
  • 100 g sarīvēta siera
  • 1,5 l ūdens
  • 1 glāze sausā sarkanvīna
  • Glāze eļļas
  • Grauzdēta maize

 

 
Sagrieztus sīpolus pasautēt sviestā un eļļā (pannai uzlikt vāku). Kad sīpoli ir mīksti, pieliet vīnu un pasutināt vēl 2–3 minūtes.
     
 
Pēc tam pielikt abus „Gallina Blanca“ buljona kubiņus, pieliet ūdeni un pavārīt 10 minūtes.
     
 
Māla bļodā ielikt grauzdēto maizi, uzbērt rīvētu sieru, uzmanīgi ieliet bļodā zupu un paturēt cepeškrāsnī, līdz siers izsilst.