Meksikāņu ragū zupa


45 min.           3 porcijas           vienkārša


  • 1 Gallina Blanca dārzeņu buljona kubiks
  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 1 liels sīpols
  • 2 selerijas kāti
  • 1 saldais zaļais pipars
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 asais čili pipars
  • 1 kg konservētu tomātu savā sulā
  • 2 ēdamkarotes kapātas kinzas (koriandra)
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 tējkarote citronu sulas
 
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīrīt un sasmalcināt. Seleriju, saldos un asos piparus nomazgāt. Saldo piparu sagriezt salmiņos, izņemot vidusdaļu, bet aso piparu un selerijas sagriezt nelielos gabaliņos. Konservētos tomātus saspaidīt ar dakšiņu.
     
 
Katliņā uzsildīt 2 ēdamkarotes eļļas, apcept saldos un asos piparus, ķiplokus, sīpolu un seleriju. Pievienot tomātus kopā ar sulu, samaisīt, uzlikt vāciņu un 20 minūtes vārīt uz mazas liesmas.
     
 
Atlikušajā eļļā apcept malto gaļu, ar karoti vai dakšiņu izmīcot kunkuļus. Iztecējušos taukus noliet. Pievienot malto gaļu dārzeņiem un sautēt vēl 10 minūtes.
     
 

Ieliet katliņā 2 glāzes verdoša ūdens, pagaidīt, kamēr viss uzvārās, pēc tam vārīt vēl 5 minūtes. Pievienot Gallina Blanca dārzeņu buljona kubiku un vārīt vēl 5 minūtes. Pievienot citronu sulu un kinzu (koriandru). Samaisīt un noņemt no plīts.