Ņūorleānas zivju un garneļu zupa


 30 min.           4 porcijas           vienkārša


  • 2 Gallina Blanca dārzeņu buljona kubiki
  • 2 ēdamkarotes universālās garšvielas
  • 600 g zivs filejas (zandarts, menca vai jūras asaris)
  • 200 g tīrītu garneļu
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 200 ml 33% saldā krējuma

 

 

 
Sīpolu notīrīt un sasmalcināt. Zivi sagriezt gabaliņos, izņemt asakas, ja tādas ir.
     
 
Sakarsētā pannā, kurā ieliets neliels eļļas daudzums, 2 min. apcept sīpolus. Pievienot zivi, garneles un pannā cept 5 min. uz nelielas liesmas. Noņemt no plīts un ļaut atdzist.
     
 
Atlikt malā 4 zivs gabaliņus un 4 garneles. Pārējos zivs gabaliņus un garneles kopā ar sīpoliem ielikt blendera traukā un sasmalcināt biezenī.
     
 
Katliņā uzsildīt atlikušo eļļu, pievienot miltus un, nepārtraukti apmaisot, apcept 1-2 min., kamēr katliņa saturs kļūst gaiši zeltains. Katliņā nelielām porcijām, turpinot maisīšanu, ieliet 1 l ūdens. Uzvārīt, samazināt liesmu, pievienot buljona kubiņus un Universālās garšvielas, vārīt vēl 5 min.
     
 
Pievienot zivju biezeni un saldo krējumu. Vēlreiz uzvārīt. Pēc uzvārīšanās tūdaļ pat noņemt no plīts. Saliet šķīvjos. Katrā šķīvī ielikt garneli un zivs gabaliņu.