Rasoļņiks no vistu ķidām


  1 stunda           8 porcijas           vidējā


  • 4 Gallina Blanca Liellopu buljona kubiciņi
  • 500 g vistas ķidu
  • 3 sālīti gurķi
  • 0,5 glāze gurķu sālījuma
  • 3 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 50 g selerijas saknes
  • 3 ēdamkarotes rīsu
  • augu eļļa apcepšanai
  • sāls – pēc garšas

 

 

 
Vistu ķidas nomazgāt, atbrīvot no plēvēm, ielikt katliņā ar ūdeni un ātri uzvārīt. Ar putu karoti noņemt putas, samazināt liesmu un vārīt 10 min. Izņemt no buljona ķidas, nomazgāt ar siltu ūdeni. Buljonu izliet.
     
 
Ķidas sagriezt nelielos gabaliņos, ielikt katliņā, uzliet 2 l ūdens un vēlreiz uzvārīt.
     
 
Pa to laiku sagatavot dārzeņus. Notīrīt kartupeļus, burkānu, selerijas un sīpolu, sagriezt plānos salmiņos un apcept karstā augu eļļā, 6 min. Pievienot dārzeņus buljonam, vārīt 15 min.
     
  Gurķus sagriezt salmiņos, pievienot zupai. Zupai pieliet gurķu sālījumu. Pievienot nomazgātus rīsus, vārīt 10 min. Pievienot Gallina Blanca buljona kubiciņus, samaisīt un vārīt 5 min. Noņemt no plīts, uzlikt vāku un ļaut pastāvēt 10 min.
     
 
Rasoļņiks ir viens no krievu virtuves galvenajiem zupu veidiem. Tās pagatavošanas recepšu ir gandrīz tikpat daudz kā skābu kāpostu zupām. Klasiskajās rasoļņiku receptēs gaļas vietā izmanto teļa, vistu vai zosu ķidas.