Saldo piparu biezeņzupa
40 min. 6 porcijas vienkārša
 
- 2 tējkarotes Gallina Blanca Vistas buljona
- 4 sarkanie saldie pipari
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 400 g caur sietu izberzta tomātu mīkstuma
- 2 ēdamkarotes svaigi sagriezta bazilika
- 1 šķipsniņa saldās paprikas, samaltas
|
 |
|
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200°С. Piparus nomazgāt, sagriezt uz pusēm, izņemt vidu. Piparu pusītes izvietot uz cepešpannas ar mizu uz augšu, apslacināt ar eļļu un cept cepeškrāsnī 20 min, kamēr miziņa kļūst melna un sāk plaisāt. Izņemt piparus no cepeškrāsns, apsegt ar plēvi un atstāt uz 10-15 min. Pēc tam pipariem noņemt miziņas. Piparus sasmalcināt biezenī. |
|
|
|
 |
|
Uzvārīt katliņā 1 l ūdens, pievienot tomātu mīkstumu, piparu biezeni un papriku. Iebērt sadrupinātu Gallina Blanca buljonu, uzvārīt un uzreiz noņemt no plīts. Saliet glāzēs un dekorēt ar baziliku. |
|