Udon nūdeles


20 min.           1 porcija           vienkārša


  • 100 g Cāļa fileja;
  • pēc garšas Sāls;
  • pēc garšas Pipari;
  • 10 g Sezama sēklas;
  • 30 g Kartupeļu ciete;
  • 70 g Portobello sēnes (var izmantot jebkuras sēnes);
  • 50 ml Eļļa cepšanai.

 

 

 

Cāļa fileju sagriež sloksnītēs, sāla, piparo un apviļā sezama sēklu un kartupeļu cietes maisījumā. Uzkarsē pannu un strauji cep eļļā līdz filejas strēmelītes kļūst zeltaini brūnas. Gatavo cāļa fileju izņem no pannas un atliek malā.

     
 

Portobello sēnes tīra un sagriež sloksnītēs. Cep tajā pašā pannā, kurā tika ceptas cāļa filejas strēmelītes. Cepot sēnes tām pēc garšas pievieno sāli, piparus un cep līdz tās apbrūninātas. Pārliek pie cāļa filejas strēmelītēm.



  • 150 g Udon nūdeles;
  • 500 ml Gatavai sēņu buljons;
  • 70 g Zaļie zirnīši;
  • 5 g Zaļumi pēc garšas;
  • 3 g Sezama sēklas.

 

 

 

Vārošā buljonā liek nūdeles, vāra 3 - 4 minūtes ik pa brīdim apmaisot. Nūdeles izņem no buljona (buljonu saglabā). Pannā, kur iepriekš cepta cāļa fileja un sēnes, ieber zirnīšus, pievieno sagatavotās cāļa filejas strēmelītes, sēnes, vārītas nūdeles un daļu no buljona, visu karsē maisot apmēram 1 minūti.

     
 

Visas sastāvdaļas liek dziļā šķīvī un pasniedzot pārber ar kapātiem zaļumiem un sezama sēklām. Izteiksmīgākai garšai var papildināt ar sezama eļļu pēc vēlēšanās.